Д-р Мария Калинкова

Д-р Мария Калинкова е специалист по ендокринология с над 6 години медицински опит. Завърша Медицински университет-София през 2016 г. Специализирала е по своята специалност „ендокринология и болести на обмяната“ в Болница Токуда-Acibadem City Clinic. От 2021 година е асистент по вътрешни болести и ендокринология към Медицински факултет при СУ „Св. Климент Охридски“. 

Професионалните и научните ѝ интереси са свързани с репродуктивните нарушения, заболявания на надбъбречни жлези и гонади, диабетологията и заболявания на щитовидна жлеза. През годините е преминала различни обучения свързани с репродуктивна ендокринология, лечение на захарен диабет, обмянна на веществата, хранителна непоносимост, ултразвук в медицината и др. 

Участва в множество национални и международни конгреси и семинари в областта на ендокринологията.

Д-р Калинкова е член в Българско дружество по ендокринология, Българска асоциация за изучаване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания, Българска асоциация на ултразвук в медицината, Европейска асоциация за изследване на диабета, и организационния комитет за училище по хранене за деца, Албена, България;

Владее английски и немски език.